Inget "morgonmys"

Det vart Uppsala igår. Latjo! Jag och Carrobäääroline hehe, gjorde inte så mycket vi gick runt på stan i olika affären som va nya för oss och käkade såklart en mjukglass vilket var dagen målpunkt. Kanon kul att umgås med Carro, det märks att vi är lika i sinnet. Hur ska det gå nu när hon åker bort i en månad? Jag kommer sakna henne. Även om vi inte träffades varje dag så hördes vi av iaf. Inget "morgonmys" på msn då. Men jag hoppas du får det bra där borta och att du kopplar av och tänker på dig och viktor och inget annat här hemma som strular.

Idag ska jag ta det lugnt och läsa lite om korv. Jag ska jobba imorn i Uppsala och där ska det säljas korv. Herregud från 10- 18 ska jag stå och steka korv hur ska detta gå, och det är både torsdag och fredag.

Sen på lördag kommer jag ligga på Vårfrukyrkans golv och få tusen blickar på mig. Neee då, då är det Arons dop. Sötnosen ska döpas. Ååhh jag bara ler när jag tänker på honom. Tänk att Michan och Johannes bakade så bra så att dom fick en riktigt söt bebis. Aron är en av dom sötaste bebisarna i världen. Tycker jag iaf.

Nee nu ska det äta frukost och försöka hjälpa Carro innan hon börjar dra bort sitt hår för att hon är irriterad.


Uppsala, here I come!

Idag ska jag dra iväg till Uppsala för duudes skull. Men jag ser inte fram emot bussresan. Jag ogillar verkligen att åka buss. Speciellt efter att min höft höll på att hoppa ur led en morgon när jag skulle till skolan. Usch! Men får se till att sätta mig där inte knäna tar i sätet framför.

Berättar sen vad som hände idag.
Jag vet att jag kommer skriva nått om mjukglass eftersom Carro alltid vill ha mjukglass och hon får nog en idag.

Hittar inga pengar

Jaha värken i rygg/nacke/axel är kvar. Jag har ont och är öm från nacken till axeln ner mot skulderbladet och in mot ryggraden. Jag har till och med ont i nyckelbenet. Jag kollade i spegeln igår och mitt högra nyckelben sitter inte där det ska nu. Den är längre ner och muskeln som är ovanför är väldigt stor. Måste nog uppsöka läkare.

Idag ska jag försöka ta mig till Uppsala och träffa Carro innan hon åker iväg på en sol och njut tripp. Får se hur det ska gå till. Hittar inga pengar i lägenheten och jag har ingen diesel i bilen. Det ser rätt mörkt ut tyvärr.

Nee ska försöka hitta nån slant. Jag vet att det ska finnas nånstans.

Det strålar och värker i armen

Herregud va ont det gör. Jag satt och åt frukost och skulle sträcka på mig när jag hör hur det krasar till i högra axeln och i nacken. Fy fan va ont det gjorde. Det strålar ner i armen och jag kan inte kolla åt höger eller neråt. Och det gör ont om jag inte håller huvudet still. Jag har troligen nackspärr. Och jag som ska sticka till jobbet. Latjo!
Kommer se ut som en robot bakom demobordet. Hoppas den här dagen går fort säger jag bara.

Skriver mer sen när jag kommit hem. Kan ju säga att det inte va bekvämt för fem öre att sitta i den ställning jag har nu. Det strålar och värker i armen.

Städa städa städa

Nu jag städat köket helt och rent. Gjort rent dataskåpet och små fixat i vardagsrummet. Sovrum och WC kvar då.
Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder här på mitt skåp i köket där jag förvarar porslin och lite glas, och en bild på mitt vitrinskåp. Jag vet att vitrinskåpen inte är rakt men det är husets fel.

     
Övre delen                 Nedre delen              Hela skåpet      Vitrin skåpet

Kan man fylla en lägenhet på 2 år?

Godmorgon!

Idag blev man väckt av sin underbara chef, hon var lika stressad som vanligt men hon lät otroligt glad. Hon förgyllde min dag. Vi har en underlig kontakt, vi har inte sån där stel relation som det kan vara på vissa jobb. Det känns som att hon är en vän, vi babblar alltid om allt.
Min arbetsintervju var inte som dom andra jag varit på förut. Vi träffade på en mack i Strängnäs, där satt vi och prata om allt. Självklart så förklarade hon hur allt fungerade men det var inte mycket. Jag blev inslängd i detta arbete. Båda är chockade över hur allt gick till och att vi fick en vänkontakt. Inte chef och anställd.
Så vill jag också ha det om jag startar eget, jag vill inte att det ska vara stelt på jobbet. Man ska trivas och ha kul.

Mamma och jag var ute på "kvällspromenad" och denna gång tog vi Maxi. Vi kallar sena shoppingturer för kvällspromenader, vi går runt i butiken och strosar i kanske en timme. Men iaf så hade dom rea på muggar och skålar och det blev så att jag köpte 6 st söta espressokoppar med fat, dom kosta 10 kr/st. Fredrik var lite fundersam när jag kom hem och sa att jag köpt lite nytt porslin. Han kommer förbjuda mig snart, vi har ingen plats i skåpet. Hmm undra vart jag ska förvara dom? Tror jag ska fixa skåpen i köket så allt för plats.

Hur kan man fylla en lägenhet på 2 år? Vi har ingen plats för nått längre. Och var fick vi alla pengar i från?
Nej jag ska väl ta och städa lite idag och fixa mys pys.

Ska vi fika?

Köttgryta i ugn

Ja just det! Jag gjorde en "gryta" häromdan som blev väldigt rosad av Fredrik.
Nu har jag ju inte dom rätta måtten osv men man får göra som man vill. Jag lovar att jag ska göra om den här rätten och skriva upp måtten. Men vill ju inte äta den nu igen.

Nötkött skuret i bitar
Potatis
Morötter
En lök
Paprikapulver
Vitlök
Salt
Peppar
Grädde
Mjölk
Vatten
kalvfond

Sätt ugnen på ca 200°C. Skär och rensa köttet i bitar. Skala potatis och morötter och skär i små bitar (det går fortare om dom är i små bitar).
Hacka en lök och en vitlöksklyfta fint och låt dom svettas i en stekpanna med smör/margarin. Ta bort löken ifrån pannan och lägg i en ungsfast form innan den blivit gyllenbrun men ha kvar fettet i pannan. Bryn köttet i fettet och tillsätt kryddorna. Köttet ska inte bli genom stekt. Tillsätt ca 2 dl grädde 1 dl mjölk och 1 dl vatten och ca 2 msk kalvfond i formen. Potatisen, morötterna och köttet ska självklart i formen också. Tänk på att det ska vara jämt i formen. Det tar ungefär 1h i ugnen för potatisen och morötterna ska bli mjuka och köttet mört.

Gud va gott

Kokosbollar mmmums. Tänkte att jag skulle fylla på med lite recept.

100g margarin eller osaltat smör
1 dl socker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1-2 tsk kaffe eller amaretto

Blanda allt i en bunke så att det blir jämt. Inga smörklumpar. Gör små bollar och rulla sen i kokos.

Jag testade att ha i lite hackad choklad (ca 50 g) i blandningen och det var en hit för mig. Mmm.

Lätt som en plätt. Enjoy!

En jäkla buffé av godsaker

Nu vet jag vad jag ska göra idag. Jag ska fixa Arons dop present. Ska göra det nu istället för i sista minuten. Tyvärr kan jag ju inte skriva vad det är jag ska göra efter som Arons kära mamma och min Habibi är här inne och snokar. Så det får bli efter dopet.
Sen tror jag att jag ska ta och laga lite god mat eller baka något gott. Jag drömmde om en choklad tårta tror att den var fransk med en chokladtryffel eller vad jag ska kalla det. Mumma! Men varför ska jag göra en tårta när det inte är någon som är här och kan äta den? Och inget kalas är det heller.
Hmm. Man kanske ska ordna ett kalas med en jäkla buffé av godsaker. Och ett rosa tema. Och hallonsaft. Hihi det skulle vara kanon kul.
Ja just det har ju kvar kokostoppar, undra varför Fredrik inte har ätit upp dom. Allt annat är ju borta tror jag. Undra om pepparkakorna är kvar som han köpte för två veckor sen bara för att dom var billiga och för att han blev sugen.

Nej presenten först och sen kanske bakning.

Vart tog igår vägen?

Svish! Så va gårdagen borta. Jag var mörbultad i kroppen igår för det långa tvätt passet. Jag tvättade i ca 12 timmar i förrgår, jag förstår inte varför dom inte gjort om tvättstugan, det finns en tvättmaskin och en torktumlare och ett torkrum där en värmefläkt är i gång och det tar ungefär 6 timmar för tvätten att torka helt om man har hängt dom på rätt plats. Måste allt handla om pengar? Kan det inte handla om prioritering? Stavas det så?
 
Jag hade ställt kl på 07.43 för jag skulle iväg vid nio. Jag skulle iväg och promenera med svärmor (läskigt att skriva men hon är ju det). Vi gick över en timme och det var jätte trevligt men fy sjutton va de va varmt med vinterjacka när solen kom fram. Och inte fick jag luft heller, näsan va täppt och halsen slemmig. Kanske inte det bästa skicket att gå ut och gå i.

Efter promenaden åkte jag till mamma och drack en kopp kaffe och bestämde mig för att ta ett bad. Gud va jag saknar badkar! Det är ju så härligt att ligga där. Jag låg i badet ca 1½ timme. åååh.
Efter det så gjorde jag inte så mycket, jag låg väl mest och halv sov i soffan.

Nu sitter man och funderar på vad som ska hända idag. Ska jag orka vika tvätten och dammsuga?
Jag har så förbaskat ont i min axlar och jag ska jobba i helgen. Det kanske blir ännu värre på måndag.
Nee jag får väl åka till mamma och ta ett bad i så fall. Det är min pappas kur till det mesta. Har man inflammerad blindtarm så tar vi ett bad, har man tandvärk så tar man ett bad.
Inte för att det har hjälpt, han har ju ändå fått åka till en läkare. Jag tror min pappa är en sån människa som kan bita läkare i fingret eller smälla till dom bara han får chansen. Tror inte dom är så populära hos honom.

Oj nej nu morrar min kaffebryggare. Måste ta mig en kopp innan den börjar fräsa.

Den slö maskinen

Åhh vilken jobbig jäkel!
Sitter och håller på med Dudes blogg. Vet inte hur jag ska göra för att det ska bli snyggt. Det är svårt att göra till någon annan, man vet ju inte om dom tycker om färgerna osv.
Dessutom så tvättar jag samtidigt och det är ju alltid lika kul. Jag har massor av tvätt, jag förstår inte vart alla kläder kommer ifrån. Har jag verkligen så mycket kläder? När man tar sig en titt i garderoben och byrån så finns det kläder men inget man vill ha.
Nee måste ner i källaren till den slö maskinen.


Okänd ska bli känd?

Märker att det är några som läser min blogg ofta och jag undrar vem det är. Skulle vara kul och veta vem som kan vara intresserad av mitt liv. Jag skulle uppskatta en kommentar så jag slipper min nyfikenhet. Våga vägra vara okänd!
hmm kan man skriva så? 
Äsch, min blogg och jag får väl skriva hur jag vill.


Hjärtklappning och kallsvettningar!

Herregud vilken chock! Hjärtklappning och kallsvettningar. I morse vid kl 9.00-9.30 så stod jag och Thess på balkongen och rökte och prata på som vanligt. Jag rökte upp ciggen och släckte den och ställde mig längre in mot husväggen och Thess rökte fortfarande men hon stod vid balkongdörren vilket var tur, vi båda hade tur. Skulle jag stått kvar där jag stod när jag rökte skulle jag ha skadat mig ordentligt.
Grannens balkong är inte i det bästa skick, den håller på att vittra bort. Balkongerna består av betong/putsaktigt och massor av sten och det byggdes på 1940-talet. Och dom är inte renoverade vad jag vet.
Det såg ut som att någon kastade ner en lång gren men när den sen träffade pallen splittrades det och det låg massor av betongbitar på mitt balkonggolv. Thess och jag stog tysta och chockade, sen så koppla vid båda att det var framkanten av grannes balkong som rasat ner och att jag kunde skadat mig ordentligt om jag stått kvar.
Det har lossnat lite små bitar från kanterna ibland och lite färg men det har inte lossnat så mycket på en gång.
Shit! Nu när jag tog kort så såg jag att det kommer rasa mer, det är väldigt stora sprickor och att det inte såg ut så tidigare det är på väg ner. Kommer inte gå ut där mer och röka förens nån har varit här och fixat det. Jag vill ju inte ha hela balkongen på mig. Skulle inte förvåna mig om hela alltihop rasar ner snart.
Jag ringde iaf Fredrik på direkten och sa åt honom att framkanten på grannens balkong rasat och att jag kunde ha skadat mig. Han skulle ta kontakt med ägaren till huset på en gång.
Han ringde mig efter att han kontakat äger och sa att ägaren skulle kontakta en yrkesman på en gång, så förhoppningsvis kommer det komma nån och kolla på grannens balkong. Ägaren har vetat om det här länge men de har ju inte så farligt enligt oss, men han har planerat att bygga om alla balkonger och dom planerna kommer nog dra igång tidigare.
Jag varnade i alla fall grannarna om att deras balkong inte är i bästa skick och att dom inte ska gå ut på den i onödan eftersom det rasar. Hoppas dom tar det på allvar också. Annars får jag väl sätta på kaffe som den gamla Gevalia reklamen.

Lite bilder på grannens balkong och det som rasa ner på min.
     
Det är inga små bitar ska jag säga er. Vissa är upp till en decimeter långa.

Citron muffins med vitchoklad och Kokostoppar

Carro ville ha lite goda recept som hon kan baka när baklusten kommer fram jag tänkte att jag kan skriva några då. Vi börjar med citron muffins med vitchoklad  och kokostoppar.


Citron muffins med vitchoklad
12 st små 

1 st ägg
1½ dl Strösocker
25 g smör
1 tsk vaniljarom
2 tsk bakpulver
1 msk mjölk
2 dl mjöl
100g vitchoklad smält
Skal från en citron och saft från en halv.

Sätt ugnen på 180°C
Börja med att smälta vitchokladen antingen i vattenbad eller i micro. Röra ihop smör och socker tills det är fluffigt, ha sedan i ägget. Rör ner vaniljaromen, citronskal, citronsaft och mjölk. Blanda ihop mjöl och bakpulver och tillsätt sen i smeten. Rör runt tills smeten blir smidig. Häll i vitchokladen och rör runt ännu en gång. Häll smeten i små muffins formar.
Grädda i 180°C i mitten i ugnen i ca 15-20 min beroende på ugn.
Du kan sedan dekorera muffisen med smält vitchoklad och strössel eller med en philadelphia frosting.

Kokostoppar

50g smör eller margarin
2 st ägg
1 dl socker
1 krm vanilj
200g kokos
rivet skal av citron

Sätt ugnen på 175°C.
Rör ihop ägg och socker pösigt, tillsätt kokos, citron, vanilj och smält smör. Låt smeten stå i 10 min för att kokosen ska svälla lite. Klicka sen ut lagom stora klickar av smeten på ett bakplåtspapper och grädda sen i ca 15 eller tills dom är gyllenbruna i 175°C. Gott och jätte enkelt. 

Lycka till!


image5



Rena rama x2000

I morse vid kl 7 fick jag besök, inte så vanligt men det händer ibland. Alltid lika trevligt att visa upp sig i nattkläder och morgonruffs men hon är ju van. Det var Thess som kom hit. Vi käka frukost, drack en kanna kaffe och rökte några cigg som vanligt. Självklart prata vi hur mycket som helst, allt mellan himmel och jord. Det roliga är att vi kan prata om en sak och komma in på en helt annan. Våra ämen är som express tåg. Rena rama x2000.

Efter att Thess gick vid halv tio så har jag inte gjort mycket. Jag har diskat och städat lite, man ska ju få fin besök i veckan av Kamilla.
Och får se om jag orkar baka. Skulle vara gott och kul men jag har inte orken till det just nu. Får väl gå upp med F imorgon och börja i tid.

Carrobarroline ska förhoppningsvis komma hit och förgylla min dag imorn men eftersom hon har små nattliga äventyr så vet man ju inte, dessutom mår hon inte så bra, men att muta henne med kokostoppar och kladdkaka vill hon mer än gärna komma hit så man får väl sätta igång ugnen och ta sig i kragen och göra lite bakverk.

Porlinsguden kallar på mig!


8 år i år men vill vara 25

Nu är man vaken och sitter vid datorn med en kopp kaffe och lite karelska piroger och undrar vad man ska hitta på idag. Dagen har börjat bra iaf, Fredrik och jag myste lite efter att vi vaknat, det är så härligt när han håller om mig. För sig så var det nog ett sätt för honom att försöka sova vidare, han vet att jag inte klagar om han håller om mig och ger mig några pussar i pannan. Men men. Det var en bra start på denna underbara soliga dag.

Nu får man hoppas att inget går fel. Pappa ska ju fixa skruttens vatten/olje slang eller var det nu var. Och enligt honom så satt den på ett perfekt ställe, precis där det knappt går att komma åt. Den där bilen alltså, den vill verkligen inte rulla mer. Den är 8 år i år men vill vara 25. Okej den är sliten på ett sätt som ingen annan bil. Den har fått åka på såna platser som den inte ska kunna åka på. Det är ju ingen Jeep precis. Den har aldrig varit kall heller. Den brukade stå i värmegarage och när pappa jobbade ute i nån skog så gick bilen alltid, så den har verkligen aldrig varit kall förutom nu när jag har den.


Fler pysselbilder

Ännu fler pysselbilder. Men orkar jag inte göra idag. Känns i huvet att man suttit vid datorn hela dagen.
image3

image4

Godnatt!

Pyssel

Idag har jag pysslat fast på datorn. Helt otroligt att man kan sitta en hel dag vid datorn. Och tiden då... herregud den bara flyger iväg, det är inte klokt. Men har man roligt så brukar den ju flyga iväg.

Jag pyssla med två bilder som jag gjorde till två speciella flickor i mitt liv. Jag är så jäkla glad över att dom finns i mitt liv, tror inte jag skulle kunna leva utan dom.
Kärlek!

Här är Carros bild
image1

Och här är Millans
image3

Tror nog jag ska göra en till med Michan och Aron. Jag fick en så fin bild på dom. Så måste man nog göra en bild på Michan också, hon kan ju bli svartsjuk annars. Min lilla habibi.
Kommer väl in senare och skriver lite till och lägger upp bilden.


Premiär!

Hipp hipp hurra!!

Jag har skaffat mig en blogg, jag följer internet trenden.
Den kommer nog inte innehålla så mycket eftersom jag inte ha något liv men mina vänner ska väl få nått att läsa.

Jag kommer nog sätta ut lite goda recept här så att andra får njuta. Och kameran kommer få följa med lite här och där nu, tror jag iaf. Annars är det väl inget speciellt.

Grattis till mig och min blogg. Jag fick tummen ur.


RSS 2.0