Måste man verkligen?

Herregud va man ska tjata varje gång det gått nån vecka som jag inte skrivit här på bloggen. Jag har inget roligt att skriva juh.

Ja det har inte hänt så mycket den senaste tiden. Vi var hos S i lördags och kalasade. Skit trevligt med grabbsen och god mat men usch vilken värme. Ca 33 grader och vindstilla. Det är inte klokt! Jag hade gjort en hallon cheesecake och den skulle vara fryst men blev tinad och började droppa så fort jag tog ut den från frysen. Då kan man väl ändå kalla det för kanon varmt?

Idag hoppas jag att Dude ska komma hit, men man vet aldrig. Jag vill ut på äventyr med henne. Vi hade tänkt ha en dagstripp till Västerås för att vidga våra vyer. Vi är ju oftast i Uppsala eller Enköping.

Oj jävlar jag glömde kaffet. Nu har det väl blivit bränt!

Design

Va tycker ni om min nya blogg?
Är det inte mina färger?

Saftmajan åkte fram

Saft i stora lass! Det ni!
Jag och pappa och mamma har haft saft kokeri i deras kök i två dagar nu. Mums.
Vi var iväg och plockade 2 hinkar med röda och svarta vinbär i förrgår. Och sen åkte saftmajan fram och började puttra. Den är så effektiv, man behöver inte rensa bär eller nått. Jätte skönt för när man rensar tar det evigheter.

Imorgon har Fredrik namnsdag och jag på lördag. Så jag tänkte baka lite imorn så vi kan bjuda familjerna på lite fika. Självklart ska jag göra en vinbärspaj. Och kanske hallon muffins. Men det får vi se. Jag vill inte slösa på hallonen, dom var så få.

Nej nu ska jag gå och röra runt i pannan, idag blir det chili concarne fast utan chili eftersom F inte pallar det. Han vill väl inte sitta på toa hela natten.

Idag ska jag baka lite gott

Idag har jag börjat inse att jag är hemma igen och att det inte är torsdagen den 3 juli längre. Har varit inne på det i en vecka. Antagligen för att jag inte ville att vår resa skulle vara över.

Pappa och jag har börjat planera fler resor. Vi vill ge Budapest en ny chans att visa sin riktiga charm. Men då bilar vi inte dit utan tar flyget och stannar där en weekend. Den staden var så fin under natten så då är det nog fin under dagen också. Vi funderar även om vi ska ta GB och Irland nästa år och sen kanske ner till Frankrike. Men vi får se.

Idag ska jag baka lite gott som jag kan lägga in i frysen. Det var väldigt tom när jag kom hem. Hustomten har varit där och klufsat. Alla mina fina stora bullar var borta. Det ända som var kvar några små askar med persilja, dill och gräslök och en tom kartong som det stod päronsplitt på.

Jag har fått en ny favorit låt. Är helt kär i den och det är helt klart min nya sommarplåga. Den kom på radion hela tiden när vi bilade från land till land.
Kate Ryan - Ella Elle la

Nej nu ska jag ta och blöta ner händerna och ta tag i disken som F lämnade kvar. Och sen börja baka massor. Mums.
Nån som vill komma hit och fika?


Lite bilder

Spårig väg i Polen               Gamla Stan i Warsawa     Auschwitz
     Gamla stan i warsawa        
Köpcentret i Warsawa    Auschwitz                         Före och efter kaffet i Bratislava 
Köpcentret i Warsawa. Här ser man taket.                    
Solnedgång i Slovakien    Floden i Wien                      Alperna
        
Venedig                                Mitt svullna ben                  Blåvand
       
Tysk Hamburgare

Pain in the ass men otroligt rolig.

Okej nu ska jag ta och skriva lite om resan. Jag har skrivit dagbok, kan man säga så jag tar lite där ifrån.

Torsdag 3/7 och Fredag 4/7.

Vi anläde i Polen och staden Gdynia. Mitt i morgon trafiken. Det var en jäkla chock.
Båten var som vilka kryssningsfartyg som helst men mycket mindre än Finlandsfärjorna. Det bästa med båtresan var utsikten. Bara vatten inget annat. Östersjön är väldigt fin.
Jo i Polen är det så att alla byar ligger kant i kant verkar det som. För heltplötsligt var vi i Gdansk och sen i en annan by. Vi visste inte när en by började eller slutade. Och herregud vilka spåriga vägar. Vissa spår kunde vara ca 10 cm djupa. Det blir otroligt varmt på vägarna där så asfalten mjuknar.
Och polackerna kör som idioter. Dom kan göra en omkörning när som helst till och med när det kommer mötande och dom håller inte hastigheten överhuvudtaget. Deras skyltar och lagar är som rekomendationer.
Landsbyggden var vacker med sina stora åkrar och dom hade stora fält med vild vallmo.
Vi kom till Warsawa vid lunch och började med en tripp i ett köpcentrum. Det var roligt designat. Taket var som vågor och bubblor. Och det fanns massor av affärer, både dyra och billiga.
Efter det så gick vi i gamla stan som dom har byggt upp efter kriget för det fanns inget kvar av Warsawa. Det var jätte mysigt där och inte så mycket turister som tur var. Skulle inte ha orkat det med den värmen som var där. Okej det var inte överdrivet varmt men det låg mellan 25-30 grader.

På kvällen när vi var på väg till Krakow så började det åska som tusan och blixtra hej vilt. Och det kom mängder med vatten. Inte så kul när det är så spårigt. 

Fredagen 5/7

Vi åkte från Krakow där vi sov på ett hotell utanför stan till Auschwitz. Det regna hela dagen så det blev en väldigt ledsam stämmning inne på museet. Auschwitz området är där alla officerare var och olydiga fångar. Många dödades och straffades där. Det var en extrem upplevelse att gå där. 
Birkenau är området där alla baracker är. Och det är inte litet. Det är ca 2x2 km stort. Vi orkade inte gå där inne så vi åkte utanför. Det regnade som sjutton och det var för stort, våra fötter klara inte av det. 
Efter Auschwitz  så åkte vi till Ungern och Budapest. 

Men vi fick åka lite i Tjeckien och Slovakien för att komma till Ungern. Vi stannade för att äta nånstans i Tjeckien. Vi hamna på en vägkrog och ingen kan prata engelska där. Efter att vi ätit våran mat så beställde vi kaffe och en honungskaka. Men när servitören kom med kaffet och kakan så gav han mig kaffet och pappa kakan. Så pappa pekade på kaffe för han ville verkligen ha kaffe. Men när servitören kom tillbaka så gav han mig en kaka. Ni skulle sett pappas min. Han såg ut som en fågelholk. Så jag fick kaffe och kaka och pappa fick bara kaka.
Utan för Bratislava i Slovakien så stannade vi för att koka kaffe eftersom pappa inte fick nått i Tjeckigen. Det var en upplevelse. Vi använde tändvätska för dom har ingen sprit till stormkök där nere, dom använder antagligen gasol om dom nu har stormkök.

Vi anläde i Budapest ca kl 2.00 och vi letade efter hotell utanför storstan men lyckades inte hitta nån som dög. Vi kollade på två men dom var jätte mörka och murriga så jag vågade inte gå ut ur bilen. Och det låg massor av bordeller i dom kvarteren. Så vi åkte in i stor city. Och det ångra vi. Vilken stad! Den är jätte fin och underbar med sin flod och sina gammla hus. Alla hotell vi gick till var fullbokade för det var gayfestival där. Och fy som dom kör bil där. Taxin och andra bilar kom i ca 110 km/h på en 50 väg. Och dom parkerar var som. Det värsta var när vi snurra runt samma kvarter hela tiden, gps hade ingen mottagning så den vimsa runt oss där på alla enkelriktade gator.

Lördag 6/7

Vi kom till Wien vid halv 6 på morgonen och letade hotell. Och vi fick ett i centrum som tur var. Vi gick ute på stan och vandrade vid kl 11 och kom inte till hotellet för än vid kl 19. Vi gick nästan vilse där men till slut hitta vi tillbaks. Det värsta var att allt utom restauranger och kafféer var stängt. Vi hittade ett internetcafé men det var stängt så jag kunde inte blogga. Vi gick till en uteservering vid deras flod/å och drack god öl och käkade nån konstig korv som var vit och hade gröna prickar.

Söndag 7/7

Vi vaknade vid 7 och började packa resväskan för att bege oss till Italien och Venedig.
Vi åkte via alperna, vilket landskap. Vilka berg! Ojoj va fint det var. Det som var jobbigt var när man åkte upp och ner hela tiden, man fick lock för öronen.
När vi kom närmare Italien så kom också värmen, det blev ca 30 grader på noll tid. Det gick inte att öppna fönsterna för då började man svettas på en gång. Och när vi kom till venedig vid kl 16 så var det ca 40 grader varmt och jätte kvalmigt.
Men vilken stad. Jag är kär och dit ska jag åka igen och igen och igen. Det är jätte mysig med alla sina kanaler och gränder och olivträd. Och pizzan var kanon god och deras citronglass skulle man kunna döda för. För att inte tala om deras kaffe. Ojoj. Det som var lite tråkigt var att det kom en störtskur och det dundrade precis ovanför oss och det slog blixtrar väldigt nära. Vi satt på en restaurang och drack vin och öl när det small i en byggnadställning och det dundrade som sjutton man hörde inte äns sina egna tankar. Det var lite läskigt. Men som tur är så blir det allt sol efter regn.
Vi gick hur länge som helst i venedig och efter det så körde vi hela natten till Tyskland.

Måndag 8/7

Vi stannade i Hoffheim för att äta en hamburgare som hade storleken XXXXXL. Det var inte klokt vad stor den var. Ca 30 cm i diametern. Det såg ut som en tårta.
Efter det fortsatte vår resa till Puttgarden, dit kom vi vid ca kl 01. Vi sov på parkeringen utanför bordershoppen. Pappa sov fram på säterna och jag sov bak och trängdes med all packning. Men det var skönt för mina fötter som var extremt svullna. Det blev det under natten när vi till Tyskland.

Tisdag 9/7 och Onsdag 10/7

När vi vaknade så åkte vi iväg till närmsta rastplats och kokade kaffe efter det var det shopping som gällde. Usch vad vi handlade. Mest öl. Sen vidare till gränsen mellan Danmark och Tyskland. Vi stannde på ett ställe där som hette Skandinavia Park och handlade lite mer dricka. När vi väl på Dansk mark så satte vi GPS mot Odense men ångrade oss och åkte till Blåvand som ligger långt åt väst. När vi väl kom dit så gick vi ner på stranden och doppade fötterna i Atlanten. Väldigt skönt när fötter och ben är svullna.
Sen började vi åka igen. Vi stannade på netto och handlade lite röde pölser och bröd som vi tänkte koka senare under natten.
Vi kokade korven utan för Älmhult i Sverige mitt i natten, jag tror kl var närmare 4. Sen var det många kaffe stopp på vägen hem. Sista biten hem var väldigt tuff. Båda var trötta och väldigt slitna. Min rumpa sov nog sista biten. Jag kände den inte i alla fall.

När vi äntligen kom hem så var vi inte uppe länge. Jag sov hela dagen igår, nästan ialla fall.

Om pappa och jag ska sammanfatta vår resa med en mening så lyder den så här:
Pain in the ass men otroligt rolig.

Vi ville inte hem fast vi ville hem. Vi hade otroligt kul och det var spännande.

Nej nu ska jag ta en tripp till affären för vi har ingenting hemma. F har rensat allt under en veckas tid. Tror till och med mina bullar som jag bakat är borta fast han inte fick röra dom.
 

Im Back!

Japps nu är jag tillbaka igen. Efter en veckas bilande. Fyfan vilken rolig resa.
Vi har varit i Polen, Österrike, Italien och Tyskland, sen några snabba svängar i Tjeckien och Slovakien.

Just nu orkar jag inte skriva så mycket. Men jag ska hem till pappa för att kolla våra bilder. Så jag kan ju skriva mer där och lägga ut lite bilder.

WAAAAH!

Har precis packat resväskan och picnickorgen som ska med mig när jag ska ut och resa imorn. Kanon!
Det är både spännande och läskigt. Man kommer vara orolig lite då och då eftersom vi bilar genom länderna.

Imorgon kl 9 drar vi ner till Karlskrona och sen kl 21 så åker vi iväg med färjan till Polen. Härligt.
Efter Polen så blir det Slovakien och sen Ungern, Tjeckien, Österike, Tyskland och sen hem åt via Danmark. Herregud hur ska vi hinna med allt? Men vi är borta ca en vecka, kan bli mer eller mindre beroende på hur vi känner då.

Det är mycket man ska tänka på när man ska bila genom så många länder. Alla deras lagar och krav och allt annat som seder osv. Ungern, Tjeckien, Slovakien och Österrike har avgifter för att åka på motovägarna. Tyskland har det på vissa motorvägar och sen så har dom börjat med Umwelt Zone (miljögrej), det menas att man inte får åka in i städer som har såna skyltar utan ett klistermärke i rutan. Herregud alltså.

Nej nu måste jag över till mamma och pappa för att lämna packning och dricka lite kaffe. Sen så bärs det av till Tanläkaren. Latjo lajbans men det är tur att jag inte har nån skräck.

Vi får se om jag bloggar nåt när jag är ute i Europa. Vi kommer leta upp internet caféer men vi får se om jag har tid att blogga. Jag lovar att jag ska försöka iaf.

Tchillevippen!


PS. Kommer inte ha mobil med mig på resan. DS


RSS 2.0