Midsommar

Jaha då var det midsommar igen. Tiden bara rinner iväg. Känns som att det var igår som vi var ute i ingenstans och firade midsommar och pappa plumsa i sjön två gånger.
Idag så ska vi ut på landet och fira med en skock av vänner. Ska bli mysigt. Bara solen kommer fram. Just nu regnar det och blåser storm. F är lite butter och kollar väderprognosen hela tiden. Han vill verkligen att solen kommer fram. Han muttrar om att man inte kan lita på vädret. När jag sa att man får ta det med en nypa salt så får jag som gensvar "Nej med en stor nypa salt".
Just nu är jag stressad, jag håller på att tvätta för F har inte kallingar kvar. Så ofta tvättas det här. Sen ska jag göra potatissallad och fixa iordning mig. Vi ska åka om ca en timme. Herregud jag ska alltid stressa.

Nej får väl gå och torktummla kallingarna.

Trevlig Midsommar!

Småland

Nu är man hemma igen efter en weekend i Värnamo. Det var kanon kul att vara där men usch va äckligt varmt det skulle vara.
På fredagen när vi kom åkte vi till min mormor först för att fika och säga hej. Det var första gången F träffade min kära lilla mormor. Och allt gick bra, hon är inte så duktig på svenska men F förstog allt tror jag. Efter fikat så åkte vi till Chappis och shit där var det varmt, i den lilla vilda westen staden. Men det var kul att gå där. Älskar chappis, är nog bara för att min familj jobbat där och Pirjo har växt upp där. Det är en del i vår historia.
Pirjo gav mig en försenad födelsedagspresent också, en snygg svart cowboy hatt. Inte illa för dom är ju inte billiga. Nu vet jag va jag ska klä ut mig till om det blir nån maskerad.
Och ni skulle sett den mysigase campingen som Kulan äger. Det var verkligen lantligt och idylliskt speciellt när det går hästar i en hage precis bredvid. Pirjo vill att jag ska jobba där några veckor i sommar och det kunde jag ju inte tacka nej till. Så vi får se om jag blir husmor där.
På lördagen var man otroligt seg och bakis. Usch jävla rödvin. Men jag piggnade till på eftermiddagen och då skulle man börja besöka morbröderna. Det var trevligt men varmt. Och jag träffade min kusin Klara för första gången. Hon är tre år så alltså jag har inte besökt min släkt i värnamo på tre år. Hoppsan.
Efter allt det där åkte vi tillbaka till Pirjo för vi skulle träffa Lena min pappas och Pirjos kusin. Hon har blivit nåt slags medium och det var intressant. Hon berätta att jag hade två skyddsänglar på varsin sida. Fredrik hade nån gammal skol vikarie och nån släkting. Det roliga var när Lena berättade vad dessa andar sa om F så stämde varje grej, då märkte man att F vart chockad. Dom har ju bara träffats en gång och det var inte mycket dom pratade med varandra då.

Ne nu orkar jag inte skriva mer. Och vi glömmde bort att ta bilder. Vi tog bara några få. Men sätter in dom senare.

Usch mår illa av bara tanken

Godmorgon!
Vilken härlig dag. När jag vaknade i morse var jag så glad. Kommer nog bli en bra dag. Och F är hemma och har semester så man kan mysa när man vill. Lovley! 

Imorgon fyller min kära mamma år. Tårta och kaffe. Köpte lite presenter till henne igår. F och jag var till Fabriksbutiken och handlade. Jag älskar den affären. Jag vill ha nästa allt som finns innanför dom fyra väggarna.

Efter vi hade varit i Örsa så åkte vi förbi Buntas och köpte med oss thimat. Mums tänker ni men fy fan vilken vidrig rätt jag tog. Allt smakade Koriander och det klarar inte jag. Usch mår illa av bara tanken. Jag förstår inte varför man använder koriander i mängder. Luktar som en sur gammal disktrasa och smakar ungefär lika fast värre. Usch!
Nej så den rätten fick man slänga, F tyckte inte heller den va så där kanon god. Man ska antagligen hålla sig till vanliga. Kommer aldrig mer att testa nått nytt, jag ska köpa samma rätt som vanligt.

Undra vad man ska göra idag?
Städa lite kanske?
Packa väskan lite granna iaf. Då slipper jag göra det imorgon. 
På fredag sticker vi ner till Värnamo, ska bli kul och skönt. Vi blir bara borta under helgen men mer kommer vi inte klara av. Min släkt är lite påfrestande. Vi ska bo hos Fasteraster Pirjo. Det blir mysigt, undra vad vi kommer hitta på.
High Chaparral ska vi vandra runt på på fredag, älskar det stället. Det känns så riktigt och jag blir väl ett litet barn.

Ne tusan nu har mitt kaffe kallnat. Måste fylla på koppen och sen käka en macka.

RSS 2.0